joi, 29 mai 2008

Libraria EcoMagazin - Carti de ecologie

EcoMagazin va recomanda 46 dintre cele mai bune carti carti ecologice, naturiste si de cunoasterea mediului de la majoritatea editurilor care publica in Romania prin partenerul nostru Librarie.net, cel mai mare magazin de carte online din Romania, cu peste 20.000 de carti. In librarie sunt adaugate zilnic carti noi, iar cartile care nu mai sunt disponibile pot fi comandate de la anticariat.

swspre cateva carti...
Creierul global
Cartea lui Howard Bloom reprezinta o lucrare stiintifica de o indrazneala fara precedent, din multe puncte de vedere. Ea este prima carte care reuseste sa prezinte convingator si bine documentat teoria originala conform careia nu traim vieti singuratice, izolate, ca fiinte guvernate doar de gene egoiste, ci suntem parti ale unui intreg mai mare. Este prima carte care scoate aceasta idee din zona misticismului si o proiecteaza intr-o realitate lipsita de sentimentalisme si speculatii, dar bazata pe date stiintifice obiective si concrete. De asemenea, ea este una dintre putinele proiecte editoriale care duc la bun sfarsit astfel de viziuni grandioase cu persuasiune, entuziasm si clarviziune

Numerele naturii
De ce multe flori au cinci sau opt petale, dar foarte putine sase sau sapte? De ce fulgii de zapada au o simetrie hexagonala? De ce tigrii au dungi, dar leoparzii pete? Formele si frumusetile lumii naturale i-au inspirat mereu deopotriva pe artisti si pe savanti. Viziunea despre locul nostru in univers reflecta intelegerea la care am ajuns privind formele si structurile din natura. Intelectul uman si cultura au inventat un sistem de rationamente care ne permite sa recunoastem, sa clasificam si sa folosim formele: matematica. Numerele naturii va inzestreaza cu ochii matematicianului. Dupa aceasta calatorie prin matematica veti privi altfel lumea.

Niciun comentariu: